Coaching & Therapie

Op zoek naar herstel

Er zijn steeds terugkerende patronen in je leven, waarvan je niet begrijpt waar ze vandaan komen. Of je begrijpt het wel, maar het lukt niet om ze te veranderen. Je ervaart het als hinderlijk en zou er graag vanaf zijn. Je hebt al verschillende dingen geprobeerd, maar met weinig resultaat.

Bij Flindus gaan we samen op zoek naar oorzakelijke verbanden. Als je begrijpt waar iets vandaan komt, kun je het beter een plek geven. Daar heb je direct gemak van. We gaan nog een stap verder. We kijken ook naar nieuwe opties. Naar perspectieven om hardnekkige patronen eindelijk te doorbreken.

Thema’s

 • Burn-out & overspannenheid

  Je hebt het lang vol gehouden, maar nu lukt het even niet meer. Je hebt je ziek gemeld of je bent niet meer in staat om goed te functioneren. Het liefst kruip je weg onder een deken. De onderliggende oorzaken zijn onduidelijk. De onbalans moet hersteld worden, maar hoe?

  Daar gaan we bij Flindus in een aantal sessies samen naar op zoek. Je hebt inzicht nodig om te weten wat er veranderen moet. En als je dat weet, maar het lukt niet? Dan heb je hulp nodig om toch verder te komen.

 • Communicatie problemen

  Een groot deel van onze problemen wordt veroorzaakt door gebrekkige communicatie. Door niet te begrijpen wat de ander wil zeggen óf door zelf onduidelijk te communiceren. Mensen stoppen dan met communiceren of gaan juist in overtreffende trap spreken. Er ontstaat afstand of ruzie. Het falen van effectieve communicatie kan veel negatieve gevolgen hebben of zelfs levensbedreigend zijn.

  Ervaar jij met enige regelmaat moeite in communicatie met anderen, dan is het zinvol om daar meer inzicht in te krijgen. Bij Flindus gaan we in een aantal gesprekken op zoek naar jouw manier van communiceren in die specifieke situaties en bieden we nieuwe opties om je communicatie wel effectief te maken.

 • Ongezonde gewoontes

  Je hebt een ongezonde gewoonte … Vul maar in. Enkele voorbeelden: gamen, porno, te veel geld uitgeven, gierigheid, te veel social media, netflixen, roken, enzovoorts. Je kunt niet zonder. Het helpt je om (even) rustig te worden of zelfs te overleven. Om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Het helpt even, maar je weet ook dat het op lange óf korte termijn destructief is voor je gezondheid.

  Bij Flindus gaan we samen in een aantal sessies op zoek naar onderliggende oorzaken om je ongezonde gewoonte te kunnen loslaten en zoeken we opties om er vrij van te komen.

 • Toelaten & begrenzen

  Het overkomt je regelmatig. Het was weer te veel. Het voelt alsof je wordt geleefd. Je wilt graag aardig gevonden worden, maar je kunt toch moeilijk nee zeggen als mensen je nodig hebben. Zien mensen dan niet dat je het niet meer aan kan. En als anderen over je grenzen heen gaan, wat dan? Het levert ook wel wat op, maar is dat het waard? Je zou het wel enerzijds wel willen begrenzen, en anderzijds ook weer niet. Maar dit houd je niet vol. Hoe nu verder?

  Bij Flindus gaan we samen in een aantal gesprekken onderzoeken hoe je dit zo kan doen, zodat je het ’te veel’ kan stoppen. We zoeken naar een gezonde balans in begrenzen en toelaten.

 • Verlies & rouw

  Je bent iets kwijt geraakt wat je lief was. Een dierbaar persoon, een trouw dier, een hechte vriendschap, een leuke baan, een eigen bedrijf, een fijn ouderlijk thuis, een … Je leven heeft even op z’n kop gestaan, maar je moet door. Toch lukt het allemaal niet meer zo. Je voelt je lusteloos. Je weet wel dat het te maken heeft met je verlies, maar hoe nu verder?

  Bij Flindus staan we in een aantal sessies samen stil bij je verlies en geven we betekenis aan datgene wat je lief en dierbaar was. Zo ontstaat er ruimte om het leven weer op te pakken.

 • Zelfbeeld & Faalangst

  Je denkt regelmatig negatief over jezelf. Je voldoet niet aan de maatstaf. Die van jezelf én die van anderen. Soms voel je je een last voor anderen. Een lastige vlieg. Soms denk je zelfs dat het beter zou zijn als je er niet zou zijn geweest. Je kan toch niets goed doen. Je ervaart angst om dat je niet weer wilt falen.

  Als dit soort gedachten je bekend voor komen, dan kan je bij Flindus terecht. Dit soort gedachten zijn vaak onbewust ontstaan in het verleden en opgeslagen in je geheugen. In reactie op de interactie met belangrijke personen uit het verleden. We gaan samen in een aantal gesprekken op zoek naar nieuwe perspectieven en naar een gezond zelfbeeld.

 • Zonder oorzaak?

  Je zit al enige tijd niet lekker in je vel. Maar de oorzaak weet je niet. Je zou eigenlijk best tevreden kunnen zijn, maar je bent het niet. Je voelt je neerslachtig en je ervaart weinig energie. Hoe kom je hier uit?

  Soms zien we de link gewoon niet. Bij Flindus gaan we samen in een aantal sessies op zoek naar de onderliggende oorzaken. Het zien van de oorzaak is het begin van het herstel.

Zullen we eens in Lunteren afspreken?

Herken je je in één of meerdere van bovenstaande thema’s? Verlang je naar herstel? Neem dan contact met ons op. We helpen je in een aantal gesprekken graag verder. Kijk ook nog voor andere thema’s bij de andere coachingstrajecten. Inzicht helpt!

Een coachee vertelt…

De manier waarop je reageerde op mijn verhaal gaf het gevoel dat je je ook echt inleefde. Wist ik het even niet, dan hielp jij verder en was het ook datgene wat ik wilde zeggen. Dit gaf het gevoel dat er op een goede, diepe manier naar me geluisterd werd.

Net als het benoemen van mijn valkuilen. Heel bijzonder dat je ze zo specifiek kon opmerken, zoals het aangeven van mijn grenzen. Ik moest bekennen dat het klopte. Je haalde ook andere situaties vanuit mijn leven aan, waardoor ik zag hoe ik structureel reageer bij bepaalde dingen en het mezelf lastig maak. Ik ben dankbaar dat je meegegeven hebt dat ik mijn grenzen niet moet laten vervagen. Ik ben me er nu echt veel meer bewust van geworden en ik probeer de tips die je meegaf ook toe te passen in de praktijk.

Je gaf aan dat bepaalde emoties die verkeerd of zondig lijken er toch mogen zijn. Doordat je dit zei durfde ik deze emoties ook openlijk te laten blijken. Goed dat je dit deed, want dat zorgt voor een eerlijk verhaal waar ik niks mooier hoefde te maken dan dat het was.

Je maakte me ook bewust van mijn eigenwaarde. De manier waarop je dit subtiel door het gesprek heen liet merken, deed me goed! Je bezit een luisterend oor, Gerwin, zonder ook maar een oordeel te vellen, enorm fijn! Nogmaals m’n dank!