Executive Coaching

Verder komen dan je denkt

Je hebt als leidinggevende een nieuwe stap gemaakt met nieuwe uitdagingen. Of je zit al een poosje op dezelfde plek en gevoelsmatig staat je groei stil. Je loopt regelmatig tegen bepaalde barrières aan bij jezelf en bij anderen. Je bent er aan toe om het aan te pakken. Om het anders te gaan doen.

Het geven van leiding vergt veel energie. Het gaat vaak niet vanzelf. Het stelt je voor vele uitdagingen. Al die verschillende mensen hebben hun eigen achtergrond, opvoeding en vorming. Als ondernemer, bestuurder, leidinggevende of manager heb je er mee te doen. Het is prettig als je goed met deze veelkleurigheid om kunt gaan. Dat resulteert in een goede samenwerking én toename in welbevinden.

Ook dat komt je niet aanwaaien. Het is een keuze en houding of jij je persoonlijk wilt ontwikkelen. Of je in je professionele rol wilt groeien. Of je écht open wilt staan om te leren van opbouwende en soms pijnlijke feedback. Juist deze positieve houding zorgt voor groei en ontwikkeling. Je staat er niet alleen voor.

Thema’s

 • Aansturen van mensen

  Het aansturen van mensen is een vak. Met welke mensen kun je lezen en schrijven en met wie bots jij gemakkelijk? Is het buigen of barsten onder jouw leiding? Op het moment dat je deze rol hebt (gekregen), komt er veel op je af. Je hebt bepaalde doelen en taken gekregen, waarvan verwacht wordt dat je ze samen met je team goed uitvoert.

  Hoe stuur jij aan? Ben je gewend om taakgericht recht op je doel af te gaan of ben je meer gericht op de relatie met je teamgenoten om eventueel via een omweg je doel te bereiken? Mensen zijn verschillend en een ieder heeft een eigen aanpak nodig. Welke kennis, inzichten, vaardigheden en opties heb jij nodig om dit ontspannen te kunnen doen? Laten we het samen in een aantal gesprekken uitzoeken.

 • Groepsdynamiek

  Hoe houd je de kikkers in de kruiwagen? Als mensen samen een bepaald doel moeten bereiken of een bepaalde taak moeten uitvoeren, dan ontstaat er automatisch ook onderling een dynamiek. Wie heeft welke rol, wie is verantwoordelijk voor welke taak, wie is de psychologische leider, wanneer is het doel bereikt, wat zijn de onuitgesproken verwachtingen, enzovoorts.

  Om goed leiding te kunnen geven aan deze dynamiek, heb je inzicht nodig in de processen die spelen. Ook is het nodig om te weten hoe je hierin kan bijsturen als dat nodig is. Het voorkomt veel stress bij jezelf én bij de groep als je hier de juiste vaardigheid in ontwikkeld hebt. In een aantal sessies gaan we hiermee samen aan de slag.

 • Persoonlijke groei & vorming

  Je wilt je graag blijven ontwikkelen als persoon. Einstein zei het al ‘als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Persoonlijke groei ontstaat meestal niet vanzelf. Het kan ook zijn dat je groeit op vlakken waar ten diepste je interesse niet ligt.

  Dan is het tijd om te kijken wat je wel wilt, wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent (of wilt worden). Hoe geef jij leiding aan dit proces? Je kunt trainingen volgen om je groei te stimuleren, het kan ook zijn dat je liever een individueel traject hebt. Wellicht de kortste route tot persoonlijke groei.

 • Professionele ontwikkeling

  Of je nu net een overstap gemaakt hebt naar een nieuwe functie of dat je al enige tijd actief bent in een bepaalde rol, je merkt dat je wel wat extra support kan gebruiken. Bijvoorbeeld in hoe je bepaalde zaken aanpakt of hoe je op een goede manier je professionele rol kunt invullen.

  Bij Flindus coachen we je in een aantal gesprekken in je professionele ontwikkeling. Waar jijzelf of een ander (bij jou) tegen aanloopt en waar je graag aan wilt werken. Ontwikkeling ontstaat op die plek waar je het aandurft om een stapje buiten je comfortzone te zetten.

 • Strategisch denken

  Om slagvaardig leiding te kunnen geven is de vaardigheid ‘strategisch denken’ van groot belang. Het helpt je om een duidelijke koers te bepalen. Het helpt je om niet in de waan van de dag te leven. Strategisch denken bevordert proactief handelen van jezelf én van je team. Het voorkomt dat resources onnodig verspild worden, omdat ‘we dit nu eenmaal altijd zo doen’.

  Bij Flindus trainen we deze vaardigheid in een aantal sessies. Door je na te laten denken over de doelen die je wilt bereiken. Als je helder krijgt wat je wel én wat je niet wilt, wordt het leidinggeven een stuk eenvoudiger. Niet alleen je dagelijkse takenlijstje afwerken, maar weten dat de beslissingen van die dag hebben bijgedragen aan het behalen van je lange termijn doelen. Dat maakt het verschil.

Afspreken in Lunteren? Of bij jou op kantoor?

Herken je je in één of meerdere van bovenstaande thema’s? Verlang je naar persoonlijke groei en ontwikkeling? Neem dan contact met ons op. We helpen je in een aantal gesprekken graag verder. Staat jouw thema er niet tussen, neem dan ook contact op. Kijk ook nog voor andere thema’s bij de andere coachingstrajecten. Inzicht helpt!